Mihai Alexandru Mocanu

S-a născut la 23 mai 1986 în Iaşi.

A studiat şcoala primară în cadrul Liceului de Arte „Octav Bancilă” Iaşi, apoi gimnaziul la Colegiul Naţional „M. Sadoveanu” Iaşi, iar cursurile de liceu – în cadrul Liceului „M.Eminescu” Iaşi. Este absolvent al  Facultăţii de Stomatologie din cadrul Universităţii „Gr.T.Popa” şi „Apollonia” Iaşi. Are licenţa în Artă Murală în cadrul Universităţii Naţionale de Arte „G. Enescu” Iaşi, continuată cu studiile de Masterat in Pictură în cadrul aceleiaşi universităţi. Este membru al Uniunii Artiştilor Plastici, filiala Iaşi.

Interesul principal este pentru creaţia plastică în domeniul picturii de şevalet, dar şi a formelor contemporane de exprimare aristică, precum instalaţia şi asamblajul. Preocupări desfăşurate concomitent cu studiile de masterat în Pictură, în cadrul Universităţii de Arte Vizuale şi Design „G. Enescu” Iaşi.

Câştigă premiul juriului in cadrul expozitiei anuale „Atelier 35” in 2019 cu lucrarea figurativ realista „Gula”.
In 2020 sustine expozitia personală „Human nature” in cadrul galeriei „Th. Pallady” Iasi.
In 2016-2017 participă la expoziţii susţinute de secţia de Artă Murală în cadrul Facultăţii de Hidrotehnică şi Galeria Aparte. Anual ia parte la expoziţiile „Atelier 35” şi Salonul ieşean Artis.

Alte participări:
2017  – „Erotica”, în cadrul galeriilor „N. Tonitza” şi „Th. Pallady” Iaşi.
2018 – expoziţia personală „Friends” în cadrul galeriei „Labirint” Iaşi, lucrări ce vor fi amplasate în spaţiul firmei de IT Romsoft Iaşi, ca proiect de licenţă.
2018 – expoziţia anuală „Visiting Art history” susţinută în cadrul Univeristăţii „Al. I. Cuza” Iaşi, în „Sala Paşilor Pierduţi”, precum şi la expoziţiile Salonul de Artă „Artis” Iaşi şi „Vizualia” Cluj.
2017, 2018 si 2019 – ca artist in cadrul Festivalului „Afterhills” Iaşi, cu lucrări expuse în cadrul „Art Tent”.

Tot in 2019 devine membru stagiar în cadrul Uniunii Artiştilor Plastici din Iasi.

Mocanu Alexandru Mihai - AVARITIA, ulei pe pânza, 95x65 cm
Mocanu Alexandru Mihai, Gula, ulei pe pânză, 85x70 cm