Întâmplări

Şi încă o întâmplare colorată. VISUL LUI BARDASARE şi pictorii ieşeni

Da, o altă provocare pentru dumneavoastră, cei care citiţi aceste rânduri, de a urmări imaginile şi de a ne scrie impresiile pe adresa de email pictoriiasi@gmail.com. Mulţumim Mariei Bilaşevschi (critic de artă), Oanei Dragotă (Muzeul de Artă Iaşi) şi Valentinei Druţu (şef Muzeul de Artă Iaşi)!

 

 

Da, avem multe ÎNTÂMPLĂRI colorate

Vă provocăm acum să urmăriţi (până la capăt, da?) un tutorial foarte frumos colorat si cu ajutorul căruia puteti pune în practică ce aţi învăţat din precedentul tutorial. Şi, dacă Cezara Moraru v-a povestit câte ceva despre cum să pictaţi o natură statică, de data aceasta Rodica Crîşmaru vă va arăta cum să… Urmăriţi video-ul, mai bine… Ps: tutorialul a fost filmat şi montat de Mihai Gitman.

 

 

CU ARTA PE CATARG, prin oraş!

Ştiţi deja, prima oprire a fost în faţa Ateneului Naţional din Tătăraşi! După câteva zile de popas în cartierul Tătăraşi, am pornit mai departe şi am ajuns în cartierul Păcurari, mai exact în curtea Şcolii I. Creangă, Structura P. Poni! Este invitaţia noastră către toţi cei care trec prin intersecţia aglomerată sa-şi clătească privirile cu ceva foarte frumos – capodopere pictate de marii maeştri ai picturii ieşene, lucrări ce se regăsesc în colecţia Muzeului De Artă Iaşi!

Trebuie doar să mai spunem că evenimentul face parte din proiectul IAŞI, ORAŞ AL PICTORILOR implementat de către Asociaţia Art And Soul, în parteneriat cu Muzeul de Artă Iaşi, UAP Iaşi şi Primăria Iaşi. Şi, de asemenea, faptul că proiectulcultural este finanţat de către Municipiul Iaşi, în baza legii 350/2005.

Deci, Cu ARTA pe CATARG, am pornit prin oraş!

 

O ALTĂ ÎNTÂMPLARE colorată

Cu siguranţă sunt printre dumneavoastră sunt şi iubitori ai picturii care nu au avut, până acum, curajul (sau oportunitatea) să picteze o natură statică sau un portret, aşa este?… Ei bine, am pregătit o surpriză pentru a vă încuraja să daţi frâu liber creativităţii şi să realizaţi un tablou frumos care să vă bucure sufletul! Deja sunt prea multe cuvinte, vă lăsăm să urmăriţi imaginile de mai jos! 

 

 

 

Cu ARTA pe CATARG, prin oraş!

 

Da, aţi citit bine, am pornit joi, 12 noiembrie, ora 12.30!

Şi cum orice intinerariu are un punct de plecare, vă spunem şi unde a fost – în faţa Ateneului Naţional din Tătăraşi! Şi, pentru că, realitatea pandemică nu ne-a permis să invităm ieşenii să fie alături de noi fizic şi să descopere primii, de la faţa locului, am dat întâlnire tuturor  în mediul online, printr-un LIVE pe pagina de facebook a criticului de artă Maria Bilaşevschi, sufletul acestui proiect plin de culoare la propriu!

Mai pe scurt, am chemat toate privirile iubitoare de frumos să ne urmărească de pe telefoane, laptopuri, tablete, mâine, începând cu ora 12.30! Nu vă povestim acum decât faptul că au fost acolo Valentina Druţu, artist plastic si manager Muzeul de Artă Iaşi, Andrei Apreotesei, manager Ateneul Naţional Iaşi şi Maria Bilaşevschi, critic de artă.

Trebuie doar să mai spunem că evenimentul este organizat de Asociaţia Art And Soul, în parteneriat cu Muzeul de Artă Iaşi, Ateneul Naţional Iaşi şi Primăria Iaşi. Şi că evenimentul este parte a proiectului cultural IAŞI, ORAŞ AL PICTORILOR, finanţat de către Municipiul Iaşi, în baza legii 350/2005.

Deci, gata, Cu ARTA pe CATARG, am pornit prin oraş!

În miezul zilei, CINA COPIILOR, o pânză şi 100 de ieşeni

S-a întâmplat într-o zi de vineri, 15 octombrie, începând cu ora 11.30, pe strada Lăpuşneanu! Şi chiar dacă la meteo se anunţa un cer gri, vă asigurăm că a fost cu adevărat soare şi multă culoare!

Vorbim despre evenimentul organizat de Asociaţia Art And Soul, în parteneriat cu Primăria Iaşi şi Complexul Muzeal Naţional Moldova Iasi, eveniment ce a avut ca performeri ieşeni pasionaţi de pictură sau simpli trecători prin zonă. Vedeta evenimentului a fost reproducerea (supradimensionată) în alb-negru a capodoperei semnată de Nicolae Tonitza – CINA COPIILOR – care se regăseşte în patrimoniul Muzeului de Artă Iaşi, Complexul Muzeal Naţional Moldova Iaşi. Toţi cei prezenţi la eveniment au (re)pictat, aşa cum a simţit fiecare, cu un strop de creativitate şi (foarte) multă bucurie, evident! Culorile şi pensulele au fost asigurate de către organizatori, la fel şi reproducerea color a pânzei originale, ca model.
S-a (re) demonstrat  faptul că pictura (şi arta, în general) anulează stresul (merită, chiar şi pentru 5 minute) şi face viaţa mai frumoasă, mai ales acum, în perioada aceasta umbrită de pandemie! În plus, noi, ieşenii, ne bucurăm de prestigiul cultural al maeştrilor in arta picturii româneşti şi chiar se merită să-i (re)descoperim!
Evenimentul este parte a proiectului cultural IAŞI, ORAŞ AL PICTORILOR, finanţat de către Municipiul Iaşi, în baza legii 350/2005.

Cu ARTA PE CATARG, prin oraş
Cu ARTA PE CATARG, prin oraş
Cu ARTA PE CATARG, prin oraş