Oana Drăgoi

Artist vizual și pictor, este născută pe 30 ianuarie 1997, în Județul Suceava, a urmat cursurile de licență și master în cadrul Universității Naționale de Artă „George Enescu” Iași, între anii 2016-2021. Iar din  anul 2019 este referent de specialitate ai Uniunii Artiștilor Plastici din România Filiala Iași.

Expoziții personale:
2021, „Puerita Ludos”, Galeria de artă „N.Tonitza”, Iași
2020, Expoziție de pictură „La Vie en Jeux”, Galeria Labirint – Casa de Cultură „Mihai Uraschii” a Municipiului Iași
2020, Expoziție de pictură „Ludos et color”, Galeria de Artă „Th. Pallady” Iași

Expoziții de grup:
2021, Salonul anual de artă „Artis”, Galeria de artă „Victoria”, Iași
2021, „Atelier 35”, Galerie „La Gard”, Casa de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iași, Parcul Copou
2020, Salonul anual de artă „Artis”, Galeria de artă „Victoria”, Iași
2019, Salonul anual de artă „Artis”, Galeria de artă „Victoria”, Iași
2019, „Atelier 35”, Galeria de artă „Victoria”, Iași
2019 – Expoziția absolvenților Pedagogia Artelor Plastice și decorative, Galeria de artă „N. Tonitza”
2019 – Expoziția „Semne”, Expoziția absolvenților Pedagogia Artelor Plastice și decorative, Galeria de artă „Labirint”, Parc Copou, Iași
2018-Expoziția studenților din anul II, specializarea Pedagogia Artelor Plastice și Decorative „Roots”, Galeria de artă „Th. Pallady”
2017- Expoziție de artă vizuală „Doors of Perception”, Galeria Labirint – Casa de Cultură „Mihai Uraschii” a Municipiului Iași

Oana-Daniela Drăgoi în practica ei artistică îşi structurează cercetările în jurul unor concepte cheie, sprijinindu-se pe exemple din istoria artei astfel încât să coreleze eliberarea propriei imaginaţii prin diferite tehnici cu sentimentele şi trăirile pozitive, ce modelează prin culoare şi forme, arta văzută ca formă de terapie. Culorile vivace, puternice, descriu contemporaneitatea, plecând de la individ la natură, de la unitate la fărâmiţare,  ale unui spirit proaspăt, pentru care arta este în primul rând expresia bucuriei de a fi, dublată de efervescenţa descoperirilor şi a refugiilor. (Maria Bilașevschi)

Oana Daniela Dragoi, PAŞI 2, 100x70 cm, mixtă pe carton